Steentapijt Limburg

Steentapijt Limburg gezocht? Mooie keuze! Een steentapijt geeft een gezellig karakter aan uw woning en brengt sfeer en warmte in elke kamer. Ontdek hier ons aanbod of vraag een vrijblijvende offerte aan.

✆ +32 (0)494305147Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat is een steentapijt?

Een steentapijt is een naadloze en onderhoudsvriendelijke vloer die bestaat uit kleine kwartssteentjes die samengehouden worden door epoxyhars. Nieuwbouwers en verbouwers kunnen kiezen uit steentapijt in diverse kleuren, diktes, vormen en afwerkingen. Belgo-Quartz bedenkt creatieve oplossingen op maat van uw smaak en budget. Wij zijn alvast benieuwd naar uw creatief idee! 

Steentapijt binnen Limburg

Een steentapijt vloer binnen kan worden gebruikt door zowel particulieren als bedrijven voor bijvoorbeeld: garages, instituten, kantoren, winkels, showrooms, expositieruimtes, bureaus, klaslokalen, fitness ruimtes. Alsook voor muren en trappen (kwartswand).

Wat zijn de voordelen van een steentapijt Limburg?

 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Kras-en kleurvast
 • Geluiddempend
 • Naadloos
 • Gezellig & warm gevoel
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Minder last van fijn stof
 • Uitgebreid kleurengamma

Offerte steentapijt binnen aanvragen

Binnen steentapijt Limburg door Belgo-Quartz.

Steentapijt buiten Limburg

Voor een steentapijt vloer buiten wordt gebruik gemaakt van marmerkorrels gemengd met PU. Op deze manier verkleurt het minder dan epoxy. Marmerkorrels zijn niet ingekleurd en meer geschikt voor buiten toepassingen. Denk aan een terras, balkon, trap... 

Graag een bestaand terras vernieuwen zonder alles te moeten opbreken? Dan is een marmertapijt ideaal hiervoor! Deze optie is mogelijk op zowel beton en chape als bestaande tegels. Echter is de uitvoering afhankelijk van de ondergrond. Een marmertapijt is verkrijgbaar in 20 verschillende kleuren.

De voordelen van een buiten steentapijt Limburg?

Een steentapijt buiten in Limburg heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere systemen:

 • Naadloos strak uiterlijk
 • Lichte vervuiling en stof is niet zichtbaar
 • Aangenaam om over te lopen
 • Vochtbestendig, snel droog na regen

Offerte steentapijt buiten aanvragen

Buiten steentapijt Limburg door Belgo-Quartz.

Binnen of buiten steentapijt plaatsen Limburg

Wilt u steentapijt leggen in Limburg? De vakmannen van Belgo-Quartz nemen dit graag vakkundig van u over en met oog voor de kleinste details. Ontdek onze werkwijze voor het leggen van jouw steentapijt.

Stap 1: Voorbereiding steentapijt Limburg

In een eerste fase luisteren we naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Omdat we niets aan het toeval willen overlaten, starten we met een grondige inspectie en voorbereiding van uw project.

 •  Onderzoek van de ondergrond in Limburg

We komen langs op de werf om de ondergrond nauwkeurig te inspecteren. We onderzoeken belangrijke parameters zoals dikte/sterkte, vochtigheidsgraad en bestaande scheuren. Een ondergrond voor een perfect korreltapijt moet zuiver, vlak, hard, stabiel en droog zijn.

 •  Aanbrengen van krimpvoeg(en) in Limburg

Om het uitzetten en krimpen van de ondergrond toe te laten kan een krimpvoeg of uitzetvoeg worden aangebracht.  Dit met de bedoeling om scheurvorming of barsten in de afgewerkte vloer te voorkomen.

 • Keuze tussen steentapijt gesloten of open structuur

Wat is het verschil tussen een steentapijt met open structuur en gesloten structuur?

Bij een steentapijt met een open structuur is de ruimte tussen de steentjes open. Ideaal voor in droge plaatsen en slaapkamers. Wilt u steentapijt leggen in vochtige ruimtes zoals een badkamer, toilet of keuken? Dan raden we aan om te werken met een steentapijt met gesloten structuur waarbij de ruimte tussen de steentjes opgevuld wordt met een dichting.

 • Plaatsing van plinten in Limburg

Graag verticaal werk? Steentapijt kan verticaal geplaatst worden op trappen, plinten en wanden uit pleister, beton of hout. De kwartswand als sierwand is een lust voor het oog! Het verticaalwerk is kras- en UV -bestendig.

 • Bewerken van trappen / wanden in Limburg

Stap 2: Steentapijt plaatsen Limburg

1.1 Primer of voorstrijk

De primer is afhankelijk van het type van de ondergrond. Dit kan zowel acrylaat of epoxy zijn, ingestrooid met quartz zand.

2.2 Metalen en/of PVC-profielen

Kleuren, logo’s en patronen kunnen gescheiden worden door profielen uit aluminium, inox, messing, verchroomde messing of geanodiseerde aluminium. Een enkel profiel is van toepassing op krimpvoegen. Dubbel profiel met rubber wordt gebruikt voor toepassing op uitzetvoegen. Er zijn verschillende breedtes beschikbaar.

3.3 Korrels quartziet of quartz / kwarts

De quartzkorrel (Siliciumoxide of SiO2) is een natuurlijk mineraal dat voorkomt in verschillende afmetingen. Voor een vloerafwerking worden vlakke en afgeronde korrels gebruikt en de korreldoormeter situeert zich meestal tussen de 0.4-3 mm (0.5-0.8, 0.7-1.2, 1-2, 2-3, 3-4 mm): alle andere afmetingen zijn verkrijgbaar op aanvraag. De quartzkorrel bezit een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs (1 tot 10) en enkel korund, edelstenen en diamant scoren hoger. Met andere woorden, de duurzaamheid van uw vloer is voor decennia verzekerd!

3.4 Epoxy- / polyurethaan hars of twee componentenhars

Epoxyhars bindt de korrels samen tot een vlakke, uniforme en coherente vloerbedekking.

3.5 Dichtzetten of sealen

Het dichtzetten van een steentapijt met open structuur gebeurt met een acrylaathars. De hoeveelheid hars is afhankelijk van de korrelgrootte (hoe groter de korrel, hoe meer nood aan sealing). Wilt u uw steentapijt binnen extra beschermen tegen UV en slijtage? Dan brengen wij indien nodig een toplaag uit PU aan.

3.6 Lakken / ETC (easy to clean)

Voor het plaatsen van vloermatten met een rubberen rug of het plaatsen van fietsen en of wagens in de garage is het onontbeerlijk te werken met een laklaag in ETC. Als extra laag beschermd deze laklaag uw vloer tegen het kleven van eender welk vuil en vergemakkelijkt ze het onderhoud. 

Stap 3: Steentapijt reinigen Limburg

Om de kwaliteit van jouw steentapijt langdurig te behouden is een goed onderhoud nodig. Belgo-Quartz adviseert aan iedere klant het volgende in verband met het reinigen van een steentapijt.

 • Regelmatig stofzuigen en opfrissen met een vochtige (geen natte) dweil.
 • Steentapijt reinigen met schrobborstel en waterstofzuiger.
 • Je kan bij ons een professionele poetsmachine huren voor je onderhoud.

Steentapijt prijs Limburg gezocht?

Belgo-Quartz houdt van duidelijke afspraken en heldere offertes. De prijs van een steentapijt is afhankelijk van de ondergrond en de oppervlakte. We berekenen daarom de steentapijt prijs per m2 na een grondig werfbezoek. Groen licht? Wij rollen onze mouwen op en starten aan uw klein of groot project.

✆ +32 (0)494305147Vrijblijvende offerte aanvragen

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x