Gietvloer Limburg

Gietvloer Limburg gezocht? Belgo-Quartz helpt je graag verder met het plaatsen van jouw gietvloer of troffelvloer. Ontdek hier ons aanbod of vraag een vrijblijvende offerte aan.

✆ +32 (0)494 30 51 47Vrijblijvende offerte aanvragen

Wandel binnen in de wondere wereld van kwartskorrels. Ontdek hier uw persoonlijke oplossing in polyurethaan gietvloer, epoxy gietvloer of troffelvloer. Benieuwd naar de talrijke voordelen en mogelijkheden? Belgo-Quartz geeft professioneel advies, werkt met kwaliteitsgarantie en garandeert een persoonlijke service.

Uw gietvloer in Limburg, onze passie!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze, gladde vloerafwerking die gemaakt wordt door het uitgieten van een gepigmenteerde epoxygietmassa. Hierdoor bekom je een mooie hoogglanzende vloer. Indien gewenst kan de vloer verder afgewerkt worden met een matte of zijdeglans polyurethaan beschermlaag (bron: SIDEC).

Vroeger werden gietvloeren vooral gebruikt in bedrijven maar tegenwoordig ook meer en meer in woonhuizen. Ze zijn strak en minimalistisch, ze zijn zelf nivellerend en naadloos.

Gietvloeren zijn ideaal voor renovaties, men kan met een beperkte vloerdikte een hele nieuwe vloer plaatsen. Men hoeft niet de bestaande vloer uit te breken, maar gewoon over de bestaande tegels plaatsen. Hierdoor is bij renovatie een gietvloer vaak goedkoper dan een nieuwe tegelvloer te leggen.

Soorten gietvloeren

Wandel binnen in de wondere wereld van kwartskorrels. Belgo-Quartz plaatst met plezier in Limburg onder andere jouw polyurethaan gietvloer, epoxy gietvloer of troffelvloer.

Polyurethaan of epoxy gietvloer Limburg

In de industriële sector wordt meer gebruik gemaakt van een epoxy gietvloer, en in de particuliere sector wordt meer gekozen voor de polyurethaan gietvloer. Een polyurethaan gietvloer is elastischer en geschikt voor vloerverwarming, maar minder sterk dan epoxy. 

Een epoxy gietvloer is harder en zo ook meer geschikt voor industrieel gebruik. Denk aan garages, werkplaatsen... Bovendien zal een epoxy gietvloer sneller verkleuren dan een polyurethaan gietvloer, maar is dan weer meer krasbestendig. 

Beide gietvloeren zijn in alle mogelijke kleuren te verkrijgen. Bovendien kan men ook, indien gewenst, kleurvlokken toevoegen om een aparte look te creëren. Daarnaast kunnen ze afgewerkt worden met een zijdeglans of matte laklaag.

Gietvloer Limburg door Belgo-Quartz en SIDEC.

(Foto: Sidec.be)

Mortelvloer of troffelvloer Limburg

Hoewel een mortelvloer of troffelvloer onder de noemer gietvloeren valt is het geen uitgegoten vloer. Een troffelvloer wordt met de spaan aangebracht en is iets ruwer en minder egaal dan een gietvloer. Zo bestaat een mortelvloer of troffelvloer uit zeer fijn Quartz gemengd met hars, hierdoor is deze uitermate sterk. De vloer wordt twee keer gedicht en is hierdoor vloeistofdicht en bestand tegen bepaalde chemische belastingen. Bovendien zal je minder strepen en krassen krijgen op troffelvloer dan op een traditionele gietvloer. 

Een mortelvloer of troffelvloer wordt vaak gebruikt in de industriële sector maar kan ook in woonhuizen gebruikt worden. Zo is hij uitermate geschikt voor badkamers, keukens, garages... Ook in combinatie met vloerverwarming! Belgo-Quartz plaatst samen met SIDEC jouw mortelvloer of troffelvloer. Het resultaat? Een harde, onverslijtbare vloer met een moderne, industriële look. Net zoals bij een traditionele gietvloer, kan alsook een troffelvloer afgewerkt worden met matte of satijne finish.

Daarnaast is het zelfs mogelijk de plinten af te werken met mortel. Met behulp van een profiel en een speciaal daarvoor ontwikkeld verticaal bindmiddel wordt zonder problemen een plint gesmeerd. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan er geopteerd worden voor een hollehoek plint of een rechte plint (bron: SIDEC).

De voordelen van een troffelvloer of mortelvloer Limburg

  • Naadloos
  • Stofvrij
  • Exclusief door eindeloze keuze in kleuren
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Ijzersterk
  • Bestand tegen alle mogelijke chemicaliën en vetten

Bron: SIDEC

Mortelvloer of troffelvloer Limburg door Belgo-Quartz en SIDEC.

(Foto: Sidec.be)

Gietvloer prijs Limburg gezocht?

Belgo-Quartz houdt van duidelijke afspraken en heldere offertes. De prijs van een gietvloer is afhankelijk van het gekozen materiaal, ondergrond en oppervlakte. We berekenen daarom de gietvloer prijs per m2 (startend vanaf 75euro/m²) na een grondig werfbezoek. Groen licht? Wij rollen onze mouwen op en starten aan uw klein of groot project.

✆ +32 (0)494 30 51 47Vrijblijvende offerte aanvragen

Gietvloer Limburg

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x