Plaatsing - Uw vloer onderzocht tot op de bodem

Plaatsing van steentapijt

Bij Belgo Quartz gebeurt de plaatsing van steentapijt op een uiterst professionele manier en met oog voor detail. Afhankelijk van de persoonlijke wensen van de klant zijn er verschillende essentiële fasen die in acht dienen genomen te worden bij de aanleg van de vloer:

  • onderzoek van de ondergrond,
  • aanbrengen van krimp-voeg(en)
  • keuze tussen open / gesloten structuur
  • plaatsen van plinten
  • bewerken van trappen / wanden

Belgo Quartz laat niets aan het toeval over en onderzoekt uw aanvraag tot op de bodem.

Onderzoek van de ondergrond

Tijdens de bezichtiging van de werf wordt de ondergrond minutieus onderzocht op dikte/sterkte, vochtigheidsgraad en integraliteit. Een perfecte ondergrond dient zuiver, vlak, hard, stabiel en droog te zijn.

Aanbrengen van krimpvoeg(en)

Om het uitzetten en krimpen van de ondergrond toe te laten kan een krimpvoeg worden aangebracht in een ongewapende betonstructuur met vloerprofiel ter regulering van scheurvorming ten gevolge van hydrothermische krimp.

Soort ondergrond

Steentapijt is geschikt voor bijna alle soorten ondergrond: cementdek of chape, tegelvloer en natuursteen, anhydriet of gipsgietvloer en alle houten vloeren. Iedere vloer wordt behandeld met een specifieke primer of grondlaag alvorens het steentapijt te plaatsen.

Neem contact met ons op

Vloerverwarming

Steentapijt en vloerverwarming: een ideaal huwelijk. De epoxyharsen verdragen probleemloos de hitte van de verwarming en is de ideale warmte-geleider.

De poriën tussen de steentjes laten lucht toe zodat de vloer snel opwarmt. Resultaat: een zodanig behaaglijke sensatie dat u ze blootsvoets moet ervaren.

Open en gesloten structuur

Wanneer de ruimte tussen de steentjes open is, spreekt men van een open structuur. Deze wordt veelal toegepast op droge plaatsen en slaapkamers. In badkamers, toiletten en keukens echter is het verstandiger te werken met een gesloten structuur waarbij de ruimte tussen de steentjes opgevuld wordt met dichtingslaag.

Verticaalwerk

Wat verticale plaatsing betreft heeft de kwartskorrel zeker zijn decoratief voordeel. De aanwending van dit mineraal wordt toegepast op wanden uit pleister, beton, hout... en eveneens op trappen en plinten.

De kwartswand als sierwand is werkelijk een lust voor het oog! Het verticaalwerk is kras- en Uv-bestendig.

Onderhoud

In vergelijking met vast tapijt is steentapijt onderhevig aan een geringer aantal stofzuigbeurten doch een wekelijks rondje is wel aangeraden. Vanzelfsprekend valt vuil en stof veel minder hard op bij steentapijt maar het is aan te bevelen de vloer één tot twee maal per jaar grondig te reinigen met een schrobborstel en/of waterstofzuiger.

Belangrijk

koffie-, wijn-, olie- en verfvlekken snel verwijderen met warm water en borstel en opzuigen. Ook de meeste reinigings-middelen (zeep) zijn toegestaan. Wij staan u graag te woord voor eventuele oplossingen.